Blog

bruiloft Susanne en Maarten

fotoshoot atletiekbaan

Trouwfotograaf Rijswijk – Herberg Vlietzigt

Trouwen in Rijswijk

Zaterdag 1 augustus 2020, het huwelijk van Susanne en Maarten: de eerste, enige, volledige bruiloft van 2020. Dat wil zeggen een bruiloft die niet opgedeeld is in een 2020 deel en een 2021 deel. In een fase waarin de corona-maatregelen versoepeld zijn én op een locatie waar voldoende ruimte is: Herberg Vlietzigt in Rijswijk. Het was prachtig weer dus er kon zelfs buiten getrouwd en gegeten worden. Dat verklap ik alvast. Want onze dag begon veel eerder. Trouwfotograaf en Second Shooter Ruud had de eer de voorbereidingen van Maarten in Katwijk te mogen vastleggen. Zelf reed ik door naar Susanne. Het was echt te lang geleden ( 10 maanden) dat ik een moeder en bruid de strijd aan mocht zien gaan met een trouwjurk. Je kent het wel, zak over het hoofd om het kapsel te beschermen en daarna het gevecht met het ritsje. Maar Susanne en moeder wonnen deze strijd met gemak. En wat een prachtige jurk, wow! Later meer over de strijd tussen Maarten en een fles champagne…..

Fotoshoot op atletiekbaan

First look en toen op naar een primeur. Iets waar we héél veel zin in hadden. Een portretsessie op een atletiekbaan. Daar waar Susanne en Maarten elkaar ontmoet hebben. Gelukkig passen de hardloopschoenen nog steeds. En hoe leuk is dat: sportschoenen onder trouwkleding. En mocht je bij het bekijken van de ‘behind the scenes’ foto je afvragen waar Maarten is….z’n veters zaten in de knoop. Ook van second shooter Ruud heb ik een achter de schermen foto toegevoegd. In vaktermen noemen wij hem een ‘walking light stand’ ofterwijl het ondankbare werk om als wandelend statief te fungeren. Hij deed het met eer! Dankjewel Ruud.
Ik beschuldig niemand van het hebben van een slechte hardloopconditie maar we hadden nog wat tijd over en deze vulden we in het Elsenburgerbos achter Herberg Vlietzigt in Rijswijk. Zoals meestal bracht ik champagne mee. En nu kom jij Maarten. Iets te hard geschud? Laat ik het zo formuleren: gelukkig is de trouwjurk van Susanne wél droog gebleven (daarom kon ze er ook zo hard om lachen). Ook Ruud kwam niet ongeschonden uit deze strijd. Iets met groothoek objectief en een te korte afstand. Dankjewel Ruud. De foto’s zijn top! Hart voor het vak.

Trouwen bij Herberg Vlietzigt in Rijswijk

We gingen heerlijk bbq’en. Voldoende alcohol aanwezig. 75% sterk, ook wel desinfectiemiddel genoemd. Herberg Vlietzigt had haar zaakjes goed voor elkaar. Niemand ontkwam er (gelukkig) aan. Tijdens het eten prepareerde ik in record tempo een diashow die later tijdens het feest op de DJ booth werd afgespeeld. Geweldig en mooi om al wat positieve reacties te mogen ervaren! Maar eerst de ceremonie natuurlijk nog. Een avondceremonie. Het licht was prachtig evenals het bruidspaar. Dan volgen de mooie foto’s vanzelf. Tot slot wil ik nog iets schrijven over de bruidskindjes (zie foto’s uiteraard). Ring security, special agent Julian had een speciale toverbril op waardoor hij voor niets en niemand bang is. Lucas (don’t worry ladies, he’s still single) en Rosalie (2j) hadden deze zonnebril niet en hoe spannend is het dan om tussen een grote, doodstille groep mensen door te moeten lopen. Dan mag er best even een schreeuwtje gedaan worden! Dit komt vaker wel dan niet voor. Prachtig, grappig, hartverwarmend, ontroerend en dierbaar dit soort foto’s. Waar volwassenen emoties op een trouwdag de loop laten, doen kinderen dat gelukkig ook. Toppers!