Blog

bruiloft Sunny en Joost

h032-trouwen-in-delft-11

Yes, weer een mixed wedding. Sunny en familie komen uit China. En Joost gewoon uit Nederland. Ik heb er wel eens eerder over geschreven: m’n lijstje met nationaliteiten begint aardig compleet te raken 🙂 En weer was het heerlijk om de beide families samen te zien smelten. Moeiteloos. Okay, geregeld waren we iemand van de Chinese kant kwijt. Maar ja, er is ook zo veel te zien op het marktplein in Delft. Delfts blauw komt gewoon uit China lezers. Dat je het weet. Royal blue was trouwens ook de thema-kleur van de bruiloft. Zelfs deze bruidsfotograaf hield zich aan de dresscode. En second shooter Marlon ook 🙂
Terug naar Joost. Joost is in zijn studententijd bode geweest. Een bode is makkelijk gezegd een soort rechterhand van de trouwambtenaar. In deze rol heeft Joost al meer dan 500 trouwceremonies bijgewoond in het stadhuis van Delft. Dit leverde leuke anecdotes op!
Yes I do, bellen blazen en toen in het leukste trouwautootje everrrrr (met van die just married blikjes erachter :-)) 30 meter rijden naar De Waag voor de receptie. Mooi licht daar! Buikjes vullen en de volledige 30 meter lopend terug naar het marktplein alwaar 3 dubbeldekkers op ons stonden te wachten. Dit trok veel bekijks want zelfs voor een stad als Delft met veel bruiloften, was dit heel bijzonder.
We gingen naar De Schaapskooi voor het eten en feest. En zijn er dan bijzondere chinese tradities? Mij viel het proosten (en drinken) met de gasten aan iedere tafel op. Er werd gewoon heel veel geproost. Probeer dan nog maar eens nuchter te blijven 🙂
Ondanks dat verliep de openingsdans helemaal perfect en ook het ontkurken van de flessen met de sabel kun je wel aan Joost en Sunny overlaten! Sunny, Joost, familie, hartelijk dank voor de gastvrijheid. Ik vond het een eer jullie van dienst te mogen zijn. Veel plezier met deze preview!