Blog

bruiloft Sarah en Walter

h058-trouwen-bij-paviljoen-de-witte-08

God save the queen of England

Vrijdag 1 oktober 2021,  samen met second shooter Ruud Brouwer op weg naar Sarah en Walter. Paul, familie van Sarah en Walter, legde alles vast op video met zijn nieuwe Canon R6. Nu ben ik niet onbekend met Britse bruiloften en dus verraste het me niet dat er in de ochtend al geproost werd met Champagne. Een heerlijke traditie! Ik moet trouwens zeggen dat het gewoon een Nederlandse bruiloft is, maar Sarah is in Engeland geboren. Of eigenlijk Groot-Brittanië. Ik neem mijzelf voor op m’n woorden te passen want ik herinner mij nog van vorige Britse bruiloften dat ik de plank nog wel eens mis sloeg. Mailbox stroomt dan vol. Henry wil geen Engelsman genoemd worden maar Brit. En Patrick is geen Brit maar een Schot. Britt blijft wel gewoon Britt. Zo kennen we haar.
In een Engelse taxi met Nederlands kenteken bracht chauffeur Raymond van Huureenengelsetaxi.nl bruidegom Walter netjes tot aan de deur bij Sarah. Tijd om van elkaar te genieten met de First Look. En genieten deden Sarah en Walter. Heel de dag door lachen met elkaar en iedereen. Tweede huwelijk. Ik heb er al vaker over geschreven. Dat gaat er meer ontspannen aan toe. En alles draait meer om familie en vrienden en het samen zijn met elkaar. Heel bijzonder altijd en een eer om mee te mogen maken als fotograaf.

Paviljoen de Witte in Scheveningen

Voor de portretsessie reden we naar Scheveningen. Windkracht 5 met kans op storm en regen dus het strand sloegen we even over. De duinen ook. We schatten in dat we het nog enkele minuten droog zouden houden dus we bleven in de buurt van Paviljoen de Witte. Sterker nog, verder dan 10 meter gingen we niet uit de buurt. De lucht was egaal grijs. Maar voor de foto preview onderaan heb ik m’n artistieke vrijheid genomen om het nieuwe “sky replacement filter” in Adobe Photoshop 21 uit te proberen. Werkt perfect!
Het ging regenen en we zetten de fotoshoot voort binnen in Paviljoen de Witte om o.a. een mooi panorama te maken in de Panorama Mesdag-zaal.

Ceremonie

Tijd voor de ceremonie in de prachtige Zeezaal van Paviljoen de Witte. Al enkele dagen voor de ceremonie ontving ik een e-mail van babs (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) Michaëla Halewijn-Oomen om even kennis te maken. Nog niet eerder voorgekomen in de 100+ bruiloften die ik heb mogen fotograferen. Zeer gewaardeerd! We spraken af dat Sarah en Walter direct na de ceremonie het middelpunt mochten worden van een groepsfoto. Al staande op de vensterbank (schoenen netjes uitgedaan) en m’n rug tegen het raam, had ik 2 keuzes: een groothoek objectief of een super groothoek objectief gebruiken. Bij dit laatste zouden (door de vervorming) de mensen aan de buitenkant van de foto er ieder 30 kilo bij krijgen. Gratis en voor niets. Aangezien ik al wat boze e-mails verwacht met oog op het engelse, britse, schotse, etc verhaal, had ik besloten om voor de normale groothoek te kiezen. Zoals je ziet, paste het net! En gelukkig maar want de mooie trap buiten bij Paviljoen de Witte werd getrakteerd op een hevige regenbui die niet meer ging stoppen. Wij werden getrakteerd op taart.

Taart van Chez Renée

Reneé, de dochter van Sarah, maakt heerlijke taart met haar bedrijf Chez Renée. De grote taart werd door 4 man sterk van het trapje van de keuken getild. Ruud en ik richtten het vizier van onze camera’s op dit schouwspel. Geweldige foto’s als hij om zou vallen. Een lekker stuk taart als alles de Zijzaal van Paviljoen de Witte zou halen. Een win-win situatie voor de fotografen. Het werd gelukkig een win-situatie voor Sarah, Walter, Renée en alle gasten. Genieten. Ondertussen werd de Zeezaal omgebouwd tot diner-locatie. Tijd om aan tafel te gaan voor maar liefst 5 gangen. Tussendoor enkele speeches. Hoogtepunt van deze speeches was de eind speech van Walter. Prachtig altijd een speech van iemand met levenservaring. Rustig, ingetogen, leerzaam, rake woorden vol met liefde richting familie en vrienden. En daarmee wil ik dit blog afsluiten.

Sarah en Walter, van harte gefeliciteerd met jullie trouwen en hartelijk dank voor de gastvrijheid en de fantastische dag. En nogmaals bedankt voor de 1 kilo Leonidas bonbons! We genieten er voorlopig nog elke dag van. Genieten jullie van onderstaande preview: