Blog

bruiloft Linthia en Rob

h050-trouwen-in-waddinxveen-15

De eerste bruidsreportage van 2020 is die van Linthia en Rob! En het is nu eind juni. Normaal schrijf ik altijd best wel grappig (vind ik zelf) en positief (en dat ben ik straks ook weer), maar laten we er geen doekjes om winden. Dit is gewoon een heel vervelend jaar voor alles en iedereen. Ik benoem covid-19 oftewijl corona, omdat hopelijk iedereen zich over een paar jaar niet meer herinnert waarom 2020 een vervelend jaar is geweest. Zonder twijfel is gezondheid het belangrijkst. Maar ik schrijf over huwelijken, ook al komt dit lang niet in de buurt van dit allerbelangrijkste. De bruidsparen tot mid-juni hebben hun bruiloft moeten annuleren. Ik leef ontzettend met ze mee. Fotografen (zzp’ers) kregen een uitkering om te kunnen overleven. Het was onmogelijk om ons vak uit te oefenen. Inmiddels begint alles weer een beetje op gang te komen. Voor hoelang? Tot oktober? Niemand weet het nog. Voorlopig wordt er gelukkig weer getrouwd. In aangepaste vorm. Stoelen staan uit elkaar en op moment van schrijven mogen er nog maximaal 30 gasten aanwezig zijn. Fotografen dragen mondkapjes, de ambtenaar wijst de plaats van akte ondertekenen van afstand aan met een laserpen, en er worden geen handen meer geschud maar ellebogen aangetikt. De bruiloften worden op dit moment dan ook opgedeeld. Dit jaar de ceremonie, volgend jaar het feest. Zo ook bij Linthia en Rob!

Let’s go. Als je naast een prachtig natuurgebied genaamd ‘t Weegje woont en vlak naast een mooie kerk dan zijn de locaties snel gekozen. Na het aanbelmoment gingen we dan ook gelijk de natuur in voor de groepsfoto’s en de portretsessie. Linthia en Rob zijn de trotse ouders van een oogappel van een dochter. En Sarah had er zin in! Vrolijk de camera opzoekend liep ze echt de show te stelen. Second shooter Ruud en ik hadden het heel makkelijk. Het kan niet anders dan dat de toeschouwers van de ceremonie, via een videoverbinding, continu een grote glimlach op het gezicht hadden bij het zien rondscharrelen van Sarah. En trots dat ze was toen ze haar eigen ring kreeg van papa en mama!
Voor Linthia en Rob wachtten ook een verrassing. Na het proosten en de taart stonden vrienden, familie en collega’s hen nl buiten op te wachten. Super leuk geregeld! Ook voor mij was dit een leuk moment want ik kon even kort bijpraten met Linda en Tim, Maaike en Maarten, en Daniëlle en Thijs. Jongens, volgend jaar de reünie foto van deze 4 bruidsparen en mijzelf 🙂 Trots en dankbaar ben ik. Tot volgend jaar bij deel 2!